Saturday, 20 August 2011

kawan yang sejati wujud ke ?

kawan

selamat sejahtera semua

okey la hari nie Huda nak story pasal kawan sejati
masih wujudkah kawan sejati zaman sekarang nie ?
susah kan nak jawab

(sumber google image)

kawan yang sejati tuu masih ada
tapi 1 dalam 1000
susah sangat nak dapat kan seorang teman yang betul-betul ikhlas kawan dengan kita

(sumber google image)

ada orang pandang rupa
ada orang pandang harta
ada orang pandang nama
ada orang just nak guna-guna

semua nie wujud
dan ianya realiti hidup

kadang-kadang kita tersalah tafsir seseorang 
orang yang kita rasa benci tula sebenarnya lebih baik dari kawan baik
yang kita anggap macam adik beradik sendiri
benda nie sudah menjadi lumrah alam

bukan Huda buat cerita
tapi betul-betul nyata

time keluar duit pinjaman
semua pakat call text sana sini 

(sumber google image)

"shopping jom"
"karok jom"
"wayang jom"
"rini kau blanje aku sok luse ak blanje ang"

tula ayat yang Huda selalu dengar
time banyak duet ramai la nak kawan enjoy same-same
time kita susah semua buat tak tahu

(sumber google image)

#my story
kadang-kadang Huda tak faham dengan manusia sekarang
walaupun Huda tahu Huda tak perfect
tapi Huda pun ada perasaan
Huda tak kisah kalau orang tak nak berkawan dengan Huda
Huda pun tak pernah pakse orang kawan dengan Huda
Huda tak suke bergaduh pasal hal remeh temeh nie 
biarlah takdir menentukan segalanya

(sumber google image)

kalau Huda ada buat kawan-kawan Huda terasa selama nie
Huda minta maaf banyak-banyak
Huda ikhlas kawan dengan kamu semua
Huda seronok lepak dengan kamu semua
terima kasih keran sudi kawan dengan Huda



p/s : kawan yang sejati susah ditemui 
tak perlu cemburu dengan kawan kita sendiri
just be yourself


8 comments:

nurulshahairy said...

wah, trharu nye.. ade gmbr aq.. HAHA slase kite g mam mcd ye ! HEHE

huda yacob said...

harus la ada
kwn terbaek ~
wlupn agak giler sikit
bhaha

sabrinaabubakar said...

me fren u what..hahahha...mana gambar gue..huh menchi!!!

huda yacob said...

ala kte xde gamba sesame
teeettt ~

hanumi ezzaty said...

huhuhu...t'haru n t'sentap ati aq
pic kwn yg x bek 2...huhuuu..
=D

huda yacob said...

ak guaw jela
hahaa
sebalik nye kawan baek ~

nurulshahairy said...

gile kate nye aq.. ang pn same gile.. HAHA

Dreamy Girls said...

gambar ak mane? nk touching ah macam ni :'(
selama ini...ku mencari2...teman yg sejati...untuk menemani...perjuangan ini hehe